U ovu školu dolaze sve generacije, a profesori stranih jezika neke đake prate još od 2007. godine kada je otvorena. Bilo je tu spremanja za testove u školi, pa za nekoliko godina veridbi, svadbi, rođenja dece, i opet su ta deca dolazila u Carpe Diem učionice. Ovde je sasvim uobičajeno da mama u jednoj učionici uči grčki jezik, tata se u drugoj sprema za test iz nemačkog, a deca uče engleski.

Carpe-diem-centar (1)

U Carpe Diemu možete učiti engleski, nemački, francuski, italijanski i grčki jezik, a za sve strance tu su časovi srpskog jezika. Ova škola je i saradnik Britanskog saveta i centar za pripremu Cambridge ispita. Ono po čemu se ova škola izdvaja jeste i mogućnost polaganja TOEFL junior testa za najmlađe. Dina kaže da se trude da ovo za decu ne bude stresno, već da sve bude kroz igru i zabavu.

– Trudimo se da deca sve ovo ne shvate kao neki strašni test. Ovde nema ocena, već je sve opisno, a sertifikat je dodatna motivacija, i pokazatelj znanja. Roditelji su veoma ponosni kada deca polože ovaj test, i on služi da ih motiviše da nastave i dalje da usvajaju jezik – kaže ona.

dete-ucenjePixabay.com

Programi su individualni ili grupni, a svakom pojedincu Dina i kolege posvetiće se posebno. Časovi se prilagođavaju interesovanjima učenika, njihovim željama, ali i ciljevima i talentu. Ako je učenik motivisan, već pola posla je urađeno, a ako i nije, u Carpe Diemu će dobiti želju da se uključi u tim, nauči nešto novo i položi test za koji se sprema.

Časovi su uvek interaktivni, insistira se na konverzaciji, a kombinuju se tradicionalne i savremene metode. Svaki čas je drugačiji od prethodnog, a đaci su redovno obavešteni i o letnjim kampovima stranih jezika na koje rado odlaze da primene svoje znanje.

Izvor Luftika.rs